" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μας στηρίζει και η Othrys-net

Μας στηρίζει και η OTHRYS-NET
και την ευχαριστούμε
http://www.othrys.net/2010/05/blog-post_7169.html

Συμβαίνει τώρα στην ΑΚΡΑΤΑ

Συμβαίνει τώρα!!!
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ στο ΠΑΖΑΡΙ της ΑΚΡΑΤΑΣ

Θα γίνει Sandwich η Θεσσαλία

Ετοιμάζονται οι αφίσες τύπου Sandwich για να διαφημίσουν την Εμποροπανήγυρη στο Νέο Μοναστήρι Δήμου Θεσσαλιώτιδος.
Ο σημαιοστολισμός θα ξεκινήσει από αυτή την Πέμπτη 03 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Νέο Μοναστήρι-Θεσσαλιώτιδα


Ιστορία του τόπου που θα μας φιλοξενήσει από 10 έως και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
Δήμος Θεσσαλιώτιδος
Aγραπιδιά, Bαρδαλή, Bελεσσιώτες, Γαβράκια, Eκκάρα, Θαυμακός, Nέο Mοναστήρι, Σοφιάδα

Bρίσκεται στο βορειότερο άκρο του N. Φθιώτιδας, διατηρώντας το παραδοσιακό του χρώμα. Ένα χρώμα ηθών και εθίμων που έρχεται να αναβιώσει εδώ, από τα βάθη της Aνατολικής Pωμυλίας μαζί με τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

» Nέο Mοναστήρι: Διοικητική έδρα του Δήμου.
Tαυτίζεται με την αρχαία Πρόερνα (Ιερό Δήμητρας 4ου π.Χ. αιώνα). Aνατολικά σε ψηλό λόφο διατηρείται σε καλή κατάσταση το κάστρο το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο των Eλληνιστικών χρόνων για την προφύλαξη των γυναικοπαίδων, γι' αυτό άλλωστε ονομάζεται και "Γυναικόκαστρο".
H περιοχή του Kάστρου είναι προσβάσιμη και με αυτοκίνητο.
Στο N. Mοναστήρι λειτουργεί αρχαιολογικό περίπτερο με ευρήματα και παραδοσιακές στολές.
H συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Nέου Mοναστηρίου, προέρχεται από την Aνατολική Pωμυλία, απ' όπου έφυγαν μετά τη συμφωνία μεταξύ Eλλάδας και Bουλγαρίας (1924) για ανταλλαγή των πληθυσμών.
Mαζί τους έφεραν και διατήρησαν μέχρι σήμερα σχεδόν αναλλοίωτη την παράδοσή τους και τα πιο σημαντικά έθιμά τους.
Στο χωριό Εκκάρα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία με πράσινο και πολλά νερά, βρίσκεται υδρόμυλος που προσφέρεται για επισκέψεις με σκοπό την ηρεμία και την αναψυχή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο Ν. Μοναστήρι γίνονται οι εκδηλώσεις:
» "Nτιβιτζίδες και Γκαμήλες", που αρχίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα πραγματικά λαϊκό - παραδοσιακό ξεφάντωμα, με Διονυσιακές ρίζες και με κύριο χαρακτηριστικό την παραδοσιακή μουσική με γκάιντα και ακορντεόν. O χορός διαρκεί ώρες και συμμετέχουν οι περισσότεροι των παρευρισκομένων.
» "Kουρμπάνι": Παραδοσιακό γλέντι που γίνεται στην πλατεία του χωριού τον Iούνιο (τριήμερο Aγ. Πνεύματος). Mαγειρεύεται από το Σύλλογο Γυναικών και άλλους φορείς παραδοσιακό φαγητό με μοσχάρι και πληγούρι και μοιράζεται στους παρευρισκομένους ενώ στη συνέχεια ακολουθεί γλέντι με χορούς και μουσική. H εκδήλωση διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

 Σημερινός Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλιώτιδος  είναι ο κ. Τζιαχρήστας Δημήτρης

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Άγιοι Πάντες

Με τη σημερινή Κυριακή των Αγίων Πάντων ολοκληρώνεται ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός κύκλος με επίκεντρο το Πάσχα και που είναι γνωστός ως κύκλος του Πεντηκοσταρίου, αφού κυρίαρχη γιορτή αυτής της περιόδου είναι η γιορτή της Πεντηκοστής. Στόχος και των δύο κύκλων, αυτών του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου, είναι να βοηθηθεί ο άνθρωπος να πάρει σαν βραβείο της αγωνιστικής του πορείας την αιώνια ζωή. Μια ζωή για την οποία ο Θεός δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις, ιδιαίτερα με την εναν8ρώπιση, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου, τέλος δε με την αποστολή του Αγίου Πνεύματος, κατά την Πεντηκοστή, φωτίζοντας, ενισχύοντας και καθοδηγώντας με τη δύναμη του Παναγίου Πνεύματος.
Μεγάλο πανηγύρι από χτες τόσο στη Καλλιθέα όσο και στο Κορωπί Μεσογαίας

Κατέβασαν τους εμπόρους στους δρόμους

Aπό την χτεσινή ανακοίνωση της ομάδας <<ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP>>

Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την εκδήλωσή της στο κέντρο της Αθήνας. Παρ’ ό,τι η εκδήλωση αυτή πλαισιώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με την παρουσία του ιδίου του προέδρου του, Παναγή Καρέλλα, παρ’ ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων τριών σημαντικών σωματείων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταστημάτων περιοχών Αθήνας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πλάκας – Μοναστηρακίου, οι προσκληθέντες από εμάς, βουλευτές της Α’ Αθηνών, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δήμαρχος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., απείχαν επιμελώς, με εξαίρεση τον βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ., το μέλος του Π.Γ. του κόμματος των Δημοκρατικών, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας.


Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την συγκέντρωση στην Πλ. Καπνικαρέα εμφανίσθηκαν αρκετοί έμποροι, οι οποίοι αν και αυτοαπασχολούμενοι, είχαν κλείσει τα καταστήματά τους για να μπορέσουν έστω και για λίγο να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για το τεράστιο πρόβλημα του παρεμπορίου. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της δράσεως, η δημοτική Αστυνομία είχε εξαφανισθεί από το κέντρο των Αθηνών, ενώ οι παράνομοι μικροπωλητές εξακολουθούσαν να πωλούν ανενόχλητοι την πραμάτεια τους, στις οδούς Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Αιόλου και Μητροπόλεως και μόνον όταν το μπλοκ του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» πλησίαζε, απομακρύνονταν.

Η διαδρομή της πορείας ξεκίνησε από την Πλ. Καπνικαρέα και ακολούθησε το δρομολόγιο Καλαμιώτου – Αγ. Μάρκου – Ευριπίδου – Αιόλου – Πλ. Κοτζιά – Δημαρχείο – Σοφοκλέους – Μενάνδρου – Ευριπίδου – Αγ. Μάρκου. Πορευόμενοι ακόμη και μέσα από το λεγόμενο «άβατο» κάτω από την Αθηνάς, πεδίο μάχης μέχρι προχθές των συγκρούσεων μεταξύ εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων λαθρομεταναστών, οι έμποροι του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» ξεσήκωσαν αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Σοφοκλέους να ενσωματωθεί στην πορεία και ομάδα εμπόρων των παρακειμένων δρόμων.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ», «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ – Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ», καθώς και «ΑΣΥΛΟ, ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανωμένη κινητοποίηση εμπόρων της Αθήνας σε αυτόνομη διαδήλωση είχε να γίνει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Κάλεσμα για την Δευτέρα

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» καλεί όλους τα μέλη του να συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς για να συγκεντρωθούμε στο Terminal των κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) και να καλωσορίσουμε όλοι μαζί την άφιξη των κρουαζιεροπλοίων εις απάντηση των πολιτικών πρακτικών που μπλοκάρουν το λιμάνι του Πειραιώς. Η προσυνάντηση των μελών της ομάδος θα γίνει στην συμβολή των οδών Αιόλου και Μητροπόλεως, στο Μοναστηράκι, στις 6:00 το πρωί.

Με την συνυπογραφή των καταναλωτών

Κόσμος πολύς χτες στο παζάρι της Ακράτας (πρώτη ημέρα λειτουργίας του) και τα δείγματα γραφής είναι από θετικά έως άριστα.
Ευχαριστημένοι οι συνάδελφοι από την πρώτη κιόλας ημέρα πώλησης και όλοι ευελπιστούμε να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες.
Το κοινό έδειξε πως αγαπάει τα παζάρια και ακολουθεί τη συνείδησή του παρά τις εκκλήσεις του εμπορικού συλλόγου Ακράτας για μη προσέλευση.
Το παζάρι αυτό σφραγίζεται και υπογράφεται με την συνυπογραφή των καταναλωτών.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τα έβαλα τόσο για να τα δώσω!!

Τα έβαλα τόσο για να τα δώσω!!!
Εμποροπανήγυρη Ακράτας με τα είδη πώλησης σε τιμές SOK!!!
Και μην ξεχνάτε!!!
29 ΜΑΪΟΥ-06 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ομάδα ΄΄Παρεμπόριο STOP΄΄

Εν’ όψει της αρχής του θέρους, που σημαίνει και κορύφωση της όποιας τουριστικής κινήσεως, η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! σας προσκαλεί στην νέα δράση που διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέα επί της οδού Ερμού. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις τραγικές συνέπειες που έχει το παράνομο εμπόριο (γνωστό και ως παρεμπόριο) για την οικονομία, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας, σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της.
 Στην δράση αυτή, η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP έχει προσκαλέσει όλους  τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές της Α’ Περιφερείας Αθηνών, τις ηγεσίες του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. και τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως, το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! καλεί τους ανωτέρω φορείς και πρόσωπα να κάνουν μαζί του έναν περίπατο στο Εμπορικό Τρίγωνο Αθηνών για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου (λαθρεμπορίου) από παρανόμους πλανοδίους μικροπωλητές και, αν ναι, πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.

Τελευταίες πινελιές, πριν τη φιέστα

Πέφτουν και οι τελευταίες πινελιές στο παζάρι της Ακράτας(τοποθέτηση μοκέτας-αεροπανό κατεύθυνσης επισκεπτών), τοποθετούν και τα εμπορεύματά τους οι συνάδελφοι και όλα είναι έτοιμα για τη φιέστα.
29 ΜΑΪΟΥ έως και 06 ΙΟΥΝΙΟΥ η διάρκεια της Εμποροπανήγυρης.
Να είσαι και εσύ εκεί.
Όλη η ΑΧΑΪΑ θα είναι εκεί!!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Προεγκατάσταση στη θέση Κράθιο Ακράτας

Προεγκατάσταση των μικροπωλητών από σήμερα στο νεοσύστατο παζάρι στη θέση Κράθιο Ακράτας, οι οποίοι καταφτάνουν από πολλά μέρη της χώρας και ανμένουν την υποστήριξη των καταναλωτών.
Σήμερα ολοκληρώνεται και η τοποθέτηση 3.500 αφισών τύπου sandwich στους όμορους Δήμους οι οποίες σε συνδυασμό με τα δεκάδες αεροπανό, τα διαφημιστικά spots και τα δίπτυχα διανομής door to door θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στο όλο εγχείρημα.
Οι συνάδελφοι αρχής γενομένης από το Σάββατο 29 ΜΑΙΟΥ έως και τη Κυριακή 06 ΙΟΥΝΙΟΥ, θα προσφέρουν διάφορα είδη όπως: ενδύματα, υποδήματα, είδη δώρων, είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά γλυκίσματα και χιλιάδες άλλα είδη σε πολύ χαμηλές τιμές και προσιτές σε όλες τις τάξεις των καταναλωτών.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Λαυρίου το ανάγνωσμα


Πανηγύρι σήμερα και αύριο ενόψει της εορτής του Α.Ι.Ρώσου με την τιμητική στο Προκόπι Ευβοίας μιας και εκεί βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου.
Εκτός από την Πανήγυρη στο Προκόπι Ευβοίας εορτάζει και η εκκλησία του Α.Ι.Ρώσου στις εργατικές κατοικίες του Λαυρίου, στο πανηγύρι του οποίου σήμερα συνάδελφοι μικροπωλητές εξέφρασαν τα παράπονά τους στο Δήμαρχο Λαυρίου κ. Λουκά Δημήτρη(κατά την επίσκεψή του στον ιερό ναό) για παραγκωνισμό τους από τις θέσεις που επί χρόνια κατείχαν με αποτέλεσμα αυτές να καλυφτούν από παράνομους πραματευτές.
Δήμαρχε πάρε τα ηνία στα χέρια σου, γιατί τρως τρίπλες στα 2 μέτρα.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Ι.Ρώσο
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ν. Ρωσίας, γύρω στα 1690, από ενάρετους και πιστούς Ορθόδοξους γονείς.
   Στα χρόνια του Μεγάλου Πέτρου, έλαβε μέρος στο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1710-11 και αιχμαλωτίστηκε - όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολεμιστές του - από τους Τατάρους! Αυτοί με τη σειρά τους, τον πούλησαν σε ένα Οθωμανό Αξιωματικό Ίππαρχο, ο οποίος έμενε στο Προκόπι της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία.
Εκεί, παρότι πιέστηκε σκληρά να αρνηθεί την Πίστη μας, απαντούσε ακλόνητος «Χριστιανός γεννήθηκα και Χριστιανός θέλω να θα πεθάνω», χωρίς να καμφθεί από τα φρικτά και  απάνθρωπα βασανιστήρια, που του καίγανε ως και το κεφάλι με πύρινο τάσι, γινόμενος Ομολογητής γενναίος!
Τότε είναι που τον έριξε ο Τούρκος σε ένα υπόγειο στάβλο, όπου και έζησε με ταπείνωση και τέλεια υπομονή, μαζί με τα ζώα, ξυπόλητος, στο κρύο, στη σκλαβιά, σε μια τιτάνια πνευματική άσκηση, δοξάζοντας το Θεό.
Τις νύχτες πάλι, εκείνος ο σκλάβος, ο δούλος, έτρεχε με όλη τη βαριά κούραση της ημέρας και αγρυπνούσε προσευχόμενος στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που ήταν λαξευμένο στα σπλάχνα του Καππαδοκικού βράχου, όπου και αργότερα θα Κοινωνούσε κρυφά, Σώμα και Αίμα Χριστού, κάθε Σάββατο.
Με τον καιρό, οι Τούρκοι δεν τον πείραζαν και μάλιστα εκείνοι στους οποίους ήταν δούλος, έπαψαν να του φέρονται άσχημα και προσβλητικά.
Μια μέρα και ενώ ο Τούρκος αφέντης βρισκόταν στη Μέκκα, η γυναίκα του, έκανε τραπέζι σε συγγενείς και φίλους στο παλιό Προκόπι για να επιστρέψει με το καλό ο άντρας της. Ο Ιωάννης υπηρετούσε τότε στο τραπέζι, όταν σερβιρίστηκε και ένα πιάτο από το αγαπημένο πιλάφι του αφέντη. Το είδε και η τουρκάλα και αναστέναξε λέγοντας: «Πόση ευχαρίστηση θα λάμβανε Γιουβάν (=Ιωάννης, Γιοβάν) ο αφέντης σου, αν ήταν εδώ και έτρωγε μαζί μας από τούτο το φαγητό»!
Ο Ιωάννης πήρε τότε ένα πιάτο με ζεστό πιλάφι και είπε πως θα το έστελνε στον αφέντη στη Μέκκα, κάνοντας όλη τη συντροφιά να γελάσει για τα καλά. Νόμιζαν πως θα το έδινε πάλι σε καμιά φτωχή οικογένεια του χωριού, όπως έκανε άλλωστε συχνά ...;
Εκείνος όμως το πήρε και πήγε εκεί στο στάβλο του. Γονάτισε και με την προσευχή του, ανέθεσε στον Κύριο των πάντων την εκπλήρωση του αιτήματος. Και Εκείνος που είχε πει στους μαθητές Του «πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε» έκανε το θαύμα Του!   Έτσι, όταν μετά από ημέρες γύρισε ο Αγάς και τους έδειξε το πιάτο που είχε ξαφνικά βρει μπροστά του, εκεί στη Μέκκα, με αχνιστό το αγαπημένο του πιλάφι, τότε όλοι άφωνοι, κατάλαβαν ότι ο φτωχός και καλός Ιωάννης, ήταν Άγιος του αληθινού Θεού!!! Του Χριστού μας!
Από τότε όλοι, όχι μόνο στο Προκόπι, αλλά και στα γύρω χωριά, σέβονταν πια το Γιοβάν, το Ορθόδοξο παλικάρι από τη Ρωσία και έπαψαν παντελώς να τον ενοχλούν ...;
Μετά από χρόνια κακουχίας, ο άγιος αρρώστησε και προαισθανόμενος την κοίμησή του, ειδοποίησε να του φέρουν να Μεταλάβει. Ο Ιερέας τότε, λόγω του φανατισμού των Τούρκων, φοβήθηκε να μεταφέρει φανερά τα άγια στο στάβλο και σκάβοντας ένα μήλο, έβαλε με ασφάλεια μέσα τη Θεία Κοινωνία και έτσι Κοινώνησε τον Ιωάννη ...; Μετά από λίγο, στις 27 Μαΐου 1730, ο Άγιος έκλεισε τα μάτια του και έγειρε το κεφάλι του, όπως τον βλέπει άλλωστε κανείς και τώρα, στο σημερινό Προκόπι, να κοιμάται γαλήνια, ολόσωμος και άφθορος, αναμένοντας την Ανάσταση και δίνοντας και πάλι σε όλα τα έθνη της γης, με το ολοζώντανο αυτό θαυμαστό λείψανο, Ομολογία Αληθείας, ομολογία Ορθοδοξίας!
Αυτό το θαύμα του άφθαρτου λειψάνου, φανερώθηκε στο παλιό Προκόπι στα 1733, όταν μετά από αποκάλυψη του ίδιου του Αγίου ουράνιο φως φώτισε τον τάφο του! Στην εκταφή τότε διαπιστώθηκε το ασύλληπτο θαύμα του άφθαρτου σώματος, που ευωδίαζε άρρητα!!!
Στα 1830, την εποχή που μαινόταν η σύγκρουση μεταξύ Σουλτάνου και Ιμπραχίμ της Αιγύπτου, το Προκόπι της Καππαδοκίας ένιωσε το φρικτό ξέσπασμα της τουρκικής  μανίας, όταν οι στρατιώτες του Οσμάν Πασά του Σουλτάνου, δε δίστασαν - για να εκδικηθούν τους Χριστιανούς - να ρίξουν ακόμα και αυτό το άγιο λείψανο του Οσίου Ιωάννη στη φωτιά!
Τότε είναι, που έντρομοι οι ιερόσυλοι Τούρκοι, είδαν το σώμα του Αγίου να κινείται μέσα  στις φλόγες ολοζώντανο, να τους φοβερίζει και να τους διώχνει!!!
Την άλλη μέρα και αφού οι ασεβείς είχαν φύγει μισοπεθαμένοι από το φόβο τους, οι χριστιανοί με πόνο και αγωνία, σήκωσαν βουβοί τα κάρβουνα και τις στάχτες για να αντικρίσουν και πάλι το θρίαμβο της αγιοσύνης, το ολόσωμο και άφθαρτο λείψανο του άγιου παλικαριού, εντελώς ακέραιο και απείραχτο από την πυρκαγιά! Ευλύγιστο και μυρωμένο και μονάχα μαυρισμένο από τις κάπνες και τις φλόγες των Αγαρηνών!

Ομβριακή!!Τέλος ή αρχή...

Μετέβη σήμερα ο Γ.Γραμματέας του Συνδικάτου μας στην Ομβριακή του Δήμου Ξυνιάδος, κατόπιν πρόσκλησης, με σκοπό τη διοργάνωση Εμποροπανήγυρης ενόψει της εορτής του Προφήτη Ηλία.
Η συζήτηση εκτυλίχτηκε σε θερμό κλίμα σε καφετέρια του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Ξυνιάδος κ. Κοντονάσιου Γιώργου, ο οποίος έδειξε θερμό ενδιαφέρον για την δημιουργία Εμποροπανήγυρης ταυτόχρονα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην έδρα του Δήμου, στις 20 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Το Συνδικάτο μας αναμένει και την επίσημη πρόσκληση συμμετοχής με δικαίωμα ημερομηνίας από 18 έως και 22 Ιουλίου.

Αναδημοσίευση από:http://mikropolitis.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σημαιοστολισμός στην Ακράτα

Σημαιοστολισμός στο Δήμο Ακράτας και σε όλους τους όμορους Δήμους, προαναγγέλνοντας την Εμποροπανήγυρη.

Είδαμε τα αεροπανό <<προσκλήσεις>> στο ΔΕΡΒΕΝΙ, στο ΔΙΑΚΟΠΤΟ, στην ΑΙΓΕΙΡΑ μέχρι και το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Πανηγυρίζουν τα σούπερ μάρκετς

Χαράς ευαγγέλια για τα σούπερ μάρκετς μιας και σήμερα δεν λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Αγορών και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας και πραγματοόίησαν σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο εμπορίου.
Οι πωλητές ζητούν ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας αλλά και διατήρηση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.
Επίσης, επιθυμούν η έκδοση και θεώρηση παραγωγικών - επαγγελματικών αδειών να γίνεται στις κατά τόπους περιφέρειες ή διευθύνσεις περιφερειών σε κάθε νομό και να ισχύουν σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Ακόμη, τάσσονται υπέρ της ίδρυση Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Ελλάδας ενώ ζητούν οι αρμοδιότητες των λαϊκών αγορών της επαρχίας να ανατεθούν στις περιφέρειες και να εφαρμόζεται το ενιαίο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Επί το έργον στην Ακράτα

Επί το έργον σήμερα, με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίες για την κατασκευή της Εμποροπανήγυρης Ακράτας, η οποία θα λάβει χώρα από 29 ΜΑΙΟΥ έως και 06 ΙΟΥΝΙΟΥ.


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Πανηγύρι Αγίας Τριάδας στη Κερατέα

Στήνονται σήμερα οι πάγκοι των μικροπωλητών στη Κερατέα για το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας και για άλλη μια φορά χιλιάδες πιστών θα έρθουν για να τιμήσουν τη μεγάλη γιορτή.
Κανείς τους βέβαια δεν θα ξεχάσει, τις αγορές από τους πάγκους των συναδέλφων μιας και κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους.
 Ευελπιστούν όλοι ο καιρός να φανεί σύμμαχος, μιας και φέτος ..<<το τσούζουν>> στη Κερατέα με γλέντι που θα κρατήσει μέχρι πρωίας(δείτε προηγούμενα άρθρα μας).

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο Δήμος Κερατέας τιμάει τους αθλητές στίβου Ιωάννη Μέγγουλη – Χρυσοπηγή Δεβετζή και Δημήτρη Πετρολιάγκη

Ο Δήμος Κερατέας τιμάει τους αθλητές στίβου
    Ιωάννη Μέγγουλη – Χρυσοπηγή Δεβετζή
             και Δημήτρη Πετρολιάγκη
   
Την Κυριακή 23 Μαΐου (παραμονή της Αγίας Τριάδος) στην είσοδο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Κερατέας ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός (ΔΑΟΚ) και το ΚΑΠΗ Κερατέας τιμούν τους αθλητές στίβου της που έχουν διαχρονικά σχέση με την πόλη της Κερατέας.
Συγκεκριμένα να τιμηθούν:

-  Ο Ιωάννης Μέγγουλης (1900-1983), κάτοικος Κερατέας, πρωταθλητής Ελλάδος κατά τα έτη 1925-1928 στους δρόμους 400μ, 800μ, 1500μ, ενός μιλίου, 5000μ, 10000μ, 20000μ και Μαραθώνιου.
Ο Ιωάννης Μέγγουλης υπήρξε αθλητής του Πανελληνίου Γ.Σ. και ο Δήμος του αφιερώνει εντοιχισμένη προτομή στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κερατέας, που φέρει το όνομά του. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή, δημότης Κερατέας, Ολυμπιονίκης στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 αφιερώνοντας της το όνομα του Δημοτικού Σταδίου Κερατέας.




Ο Δημήτρης Πετρολιάγκης, κάτοικος Κερατέας, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πρώτος Έλληνας αθλητής στους αγώνες του Σπάρταθλου (Αθήνα – Σπάρτη) 2008-2009 με απονομή τιμητικής πλακέτας.




Στην εκδήλωση θα τιμηθούν και οι δημότες Κερατέας, μαραθωνοδρόμοι, Αλέξανδρος Γεωργίου, Αναστάσιος Γιόγιακας, Godson Lioyd. Ο Δήμος Κερατέας καλεί όλους τους κατοίκους να παραβρεθούν στην εκδήλωση λίγο πριν τη δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος Κερατέας που γιορτάζει

Μια ακόμη περιβαλλοντική απειλή απλώνεται πάνω από το Αττικό τοπίο.

Λαοθάλασσα αναμένεται στη Κερατέα αύριο Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24/05 ενόψει της εορτής της Αγίας Τριάδας, η οποία θα συνδυαστεί και με γλέντι στη ταβέρνα του ΄΄Μάκη΄΄ μετά από αρκετά χρόνια.
Η διασκέδαση μεταφέρεται κοντά στην εκκλησία, μιας και φέτος εκτός από το γλέντι(έχουν αφισοκολληθεί όλα τα Μεσόγεια) και το Λούνα παρκ άλλαξε θέση και εγκαταστάθηκε κοντά στην εκκλησία.
Η προεγκατάσταση των πάγκων των συναδέλφων θα γίνει σήμερα Σάββατο 22 ΜΑΪΟΥ αργά το απόγευμα.
Μας απέστειλαν Δελτίο τύπου σχετικά με το Οβριόκαστρο το οποίο αναφέρει:
Δελτίο Τύπου

Μια ακόμη περιβαλλοντική απειλή απλώνεται πάνω από το Αττικό τοπίο.
Στο Οβριόκαστρο Κερατέας χώρο αρχαιολογικό  κ σε μικρή απόσταση από νόμιμες κατοικίες η επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ) έχει εδώ κ χρόνια κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία κ τους τοπικούς φορείς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατέας δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει την συστηματική κ ιδιαίτερα οργανωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα σχέδια της πολιτείας.
Κάτοικοι της Κερατέας κ του Οβριοκάστρου, απλοί πολίτες, επιστήμονες κ καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους πάνω από μικροπολιτικά οφέλη σε μια έκκληση για την διαφύλαξη του πολιτισμού κ του περιβάλλοντος.
Το ντοκιμαντέρ μαζί με την κινητοποίηση των πολιτών  ανασύρει κ αναδεικνύει την σπουδαιότητα της περιοχής αυτής της Αττικής ,προσεγγίζει τον πολιτισμικό χαρακτήρα του Οβριοκάστρου, στέκεται πάνω από τις άπειρες μεταλλευτικές στοές, αποκαλύπτει οικολογικές διαδρομές που μέχρι σήμερα έμεναν στην αφάνεια.
Στο ντοκιμαντέρ καταδεικνύεται χαρακτηριστικά το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί μια κοινωνία όταν διαπιστώσει πως το περιβάλλον της απειλείται κ πως οδηγήθηκε σ' αυτό μέσα από την ανεπαρκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στο αδιέξοδο αυτό η τοπική κοινωνία αναζητά κ βρίσκει τις πνευματικές, ψυχικές κ σωματικές δυνάμεις κ στήνει ασπίδα προστασίας στο Οβριόκαστρο.
Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Ακρίδα, η Δ/ση φωτογραφίας του Δημήτρη Κουκά, η δημοσιογραφική επιμέλεια της Χαράς Φράγκου, η μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και το μοντάζ του Σταύρου Κτόρη.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Έργα τέχνης σε καμβά, στην τιμή των 15 ευρώ!!

Έργα τέχνης σε καμβά προσφέρει στα πανηγύρια ο μάστρο-Τάσος.
Κάθε έργο ξεχωριστό και οι τιμές ξεκινούν από μόλις 15 ευρώ και φτάνουν έως την τιμή των 30!!!
Πρόθυμος και χαμογελαστός, σε αφήνει να διαλέξεις από τα ποικίλα σχέδια, το θέμα που σου αρέσει και αυτός αμέσως ΄΄τα τελαρώνει΄΄ και στα παραδίδει έτοιμα να διακοσμήσουν τους χώρους κάθε σπιτιού.
Ο μάστρο-Τάσος θα βρίσκεται το 2ήμερο του Αγίου Πνεύματος 22 και 23 του μηνός στο πανηγύρι της Κερατέας και από εκεί θα τον βρείτε να προσφέρει τα μοναδικά του έργα στην Εμποροαπνήγυρη της Ακράτας από 29 ΜΑΙΟΥ έως και 06 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Μια επίσκεψη στον πάγκο του, θα σας πείσει.

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά!!

Δεν καταργείται ένας θεσμός με αποφάσεις του ποδαριού!!!
Δεν μπορεί ένα δημοτικό συμβούλιο να αναστείλει έστω και για έναν χρόνο ένα παζάρι το οποίο το σέβονταν και αυτοί που είχαν βλέψεις στην καταπάτηση των πολιτιστικών του τόπου μας.
Τα παζάρια κύριοι στην Ελλάδα μέχρι και οι Τούρκοι, τα σεβάστηκαν!!
Ξέρετε την ένοια ΄΄μπεζεστένι΄΄;
Ξέρετε από που προέρχεται και γιατί οι ίδιοι οι Τούρκοι τα σέβονταν;
Μην καταπατάτε τις παραδόσεις του έθνους μας.
Τα παζάρια είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ζήτησαν(συζήτησαν;;;)στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας προχτές 18 ΜΑΙΟΥ τα κάτωθι:
Προσωρινή αναστολή (για ένα χρόνο) εισητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης. Στην ουσία, όπως δείχνουν τα πράγματα, πρόκειται για το πρώτο βήμα της κατάργισης του παζαριού, το οποίο λειτουργούσε στη Χαλκίδα εδώ και αιώνες.

Παράλληλα, δεν φαίνεται να έχει γίνει τίποτα από πλευράς του Δήμου για την μετεξέλιξη του παζαριού, κάτι που συζητείται αρκετά χρόνια τώρα, χωρίς αποτέλεσμα.
Το θέμα ημερήσιας διάταξης ανήκε στα:


ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3. Αναστολή ενός έτους της Παραδοσιακής Εμποροπανήγυρης (Αγ. Παρασκευής).

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η έφοδος δεκάδων συναδέλφων στο δημοτικό συμβούλιο και η αναβολή του θέματος, για τις ερχόμενες ημέρες.
Το βέβαιο είναι πως:
Η παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη Χαλκίδας θα γίνει με την υπογραφή του λαού!!!

Οι καντίνες διαθέτουν ταμειακές προ 8 ετίας και το υπουργείο ακόμα δεν το γνωρίζει;

Όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος αναδημοσιεύει τη ενημέρωση του υπουργείου το οποίο πιθανόν δεν γνωρίζει πως οι κάτοχοι καντίνας διαθέτουν ταμειακή μηχανή από το 2002(επί υπουργείας κ. Κίμωνα Κουλούρη)

Διαβάστε τι δημοσίευση:
Αποδείξεις υποχρεούνται να εκδίδουν από την 1η Ιουλίου τα περίπτερα, οι κινητές καντίνες, καθώς και όσοι πωλούν εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας.

Ταμειακές μηχανές μπαίνουν και στις λαϊκές αγορές αλλά από την 1η Οκτωβρίου, ύστερα από αίτημα του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (Σ.Ε.Κ.Τ.) με το οποίο επικαλείται αδυναμία άμεσου εφοδιασμού των λαϊκών αγορών με φορητές ταμειακές μηχανές. Υπενθυμίζεται ότι πρατήρια υγρών καυσίμων κόβουν αποδείξεις από την 1η Απριλίου για τις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Αναλυτικά με αποφάσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου από 1η Ιουλίου επεκτείνεται ο λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων και υποχρεώνονται να κόβουν αποδείξεις:
Οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας.
Οι εκμεταλλευτές περιπτέρου και κινητής καντίνας.
Από την 1η Οκτωβρίου θα υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, καθώς και ο αγρότης που πωλεί τα προϊόντα παραγωγής του από λαϊκές αγορές.

Το γλεντούν στη Κερατέα

Λαοθάλασσα αναμένεται στη Κερατέα την Κυριακή και τη Δευτέρα(22-23/05) ενόψει της εορτής της Αγίας Τριάδας, η οποία θα συνδυαστεί και με γλέντι στη ταβέρνα του ΄΄Μάκη΄΄ μετά από αρκετά χρόνια.
Η διασκέδαση μεταφέρεται κοντά στην εκκλησία, μιας και φέτος εκτός από το γλέντι(έχουν αφισοκολληθεί όλα τα Μεσόγεια) και το Λούνα παρκ άλλαξε θέση και εγκαταστάθηκε κοντά στην εκκλησία.
Η προεγκατάσταση των πάγκων των συναδέλφων θα γίνει αύριο Σάββατο 22 ΜΑΪΟΥ αργά το απόγευμα.

Μετά βροχών

Βροχές και καταιγίδες χτες σε πολλές περιοχές της χώρας και η παραμονή της πανήγυρης του Αγίου Κων/νου διεξήχθη με δυσκολίες.
Ευελπιστώντας να ανοίξει ο καιρός.... ανοίγουμε τους πάγκους

Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη


Η Αγία Ελένη γεννήθηκε το 249μ.Χ. στο Δρέπανο Βιθυνίας στην Μικρά Ασία. Ο πατέρας της ήταν πανδοχέας. Παρόλο που η Αγία μεγάλωσε στο περιβάλλον ενός πανδοχείου, από μικρή μελετούσε τις χριστιανικές γραφές και έγινε πιστή χριστιανή.
Σε ηλικία 21 ετών, το 270μ.Χ., παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Χλωρό, ο οποίος ήταν τότε αξιωματικός της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η Αγία Ελένη ακολούθησε τον σύζυγο της σε όλες τις εκστρατείες, στις οποίες η θέση του τον υποχρέωνε να λάβει μέρος. Τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους, το 274μ.Χ., απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο. Η ιστορία έδειξε ότι ο γιος τους αυτός, έγινε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου αλλά και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην πόλη Ναϊσσό (στις μέρες μας η πόλη αυτή ονομάζεται Νίσσα και βρίσκεται στην Σερβική επικράτεια). Μεγάλωσε με τις χριστιανικές διδαχές της μητέρας του, την στρατιωτική εκπαίδευση του πατέρα του και τα γράμματα μεγάλων διδασκάλων της εποχής. Αυτά τα τρία διαμόρφωσαν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ενός ανθρώπου γραμματισμένου, αξιόμαχου στρατιώτη και ταυτόχρονα φιλικά προσκείμενου στους χριστιανούς και την Χριστιανική πίστη.
Το 293μ.Χ. ο τότε αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Διοκλητιανός, διόρισε τον πατέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Καίσαρα των δυτικών επαρχιών (Γαλατία, Ισπανία και Βρετανία) της αυτοκρατορίας. Όμως ο νόμος απαγόρευε στους ανώτατους αξιωματούχους να είναι σύζυγοι γυναικών ταπεινής καταγωγής. Έτσι μετά από 23 χρόνια γάμου, ο Κωνσταντίνος Χλωρός, έλυσε τον γάμο του με την Αγία Ελένη και παντρεύτηκε την Θεοδώρα η οποία ήταν αρχοντικής γενιάς.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη παρέμειναν στην αυλή του Διοκλητιανού. Εκεί ο Μέγας Κωνσταντίνος συνεχίζει την εκπαίδευση του και ανέρχεται στην στρατιωτική ιεραρχία. Μετά από αγώνες, εκστρατείες αλλά και ιστορικές συγκυρίες καταφέρνει το 306μ.Χ. να ανακηρυχθεί Καίσαρας των Δυτικών Επαρχιών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η ανοδική του πορεία συνεχίζεται και τελικά το 324μ.Χ., μετά την νίκη του στην Ανδριανούπολη επί του Λικίνου (Αυγούστου της Ανατολής), εγκαθίσταται στον αυτοκρατορικό θρόνο της Ρώμης.
Δύο είναι οι σημαντικότερες πράξεις του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η πρώτη, είναι η υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το 313μ.Χ. Βάση αυτού, σταματούν οι διωγμοί εναντίων των Χριστιανών και τους επιτρέπεται να λατρεύουν τον Ιησού Χριστό, νόμιμα πλέον, στις εκκλησίες τους. Η δεύτερη σημαντική του πράξη, είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό ήταν η αρχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που έλαμψε για 1000 χρόνια και έσβησε στα χέρια ενός άλλου Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το 1453μ.Χ.
Δύο χρόνια μετά την ανακήρυξη του Μέγα Κωνσταντίνου ως αυτοκράτορα, η Αγία Ελένη, ταξιδεύει στους Αγίους Τόπους με σκοπό να βρει τα μέρη που έζησε ο Ιησούς Χριστός και να τα αναδείξει. Πράγματι, στο ταξίδι της αυτό, διεξήγαγε ανασκαφές, έκτισε εκκλησίες, θεμελίωσε μοναστήρια και βρήκε τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Κυρίου μας. Οι ναοί της Γεννήσεως και της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, είναι δύο από τους ναούς που έκτισε η Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους. Μετά την δράση της εκεί, εγκαταστάθηκε στην Νικομήδεια όπου και παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο, σε ηλικία 80 ετών, το 329μ.Χ. Ο γιος της, Μεγάλος Κωνσταντίνος, βαπτίστηκε Χριστιανός λίγο πριν τον θάνατο του. Απεβίωσε στις 21 Μαΐου του 337μ.Χ. σε ηλικία 63 ετών.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Βόμβα megaτόνων έτοιμη για έκρηξη

Βόμβα megaτόνων θα σκάσει σύντομα στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου.
Μια βόμβα που θα συζητηθεί.

Όποιος βρεί περί τίνος πρόκειται ας επικοινωνήσει μαζί μας!!!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Διπλασιασμό ελέγχων για τα παράνομα σεντόνια προωθεί η ΕΛ.ΑΣ

Διπλασιασμό των ελέγχων για το παρεμπόριο προωθούν Αστυνομία και Δήμος Αθηναίων. Σε κοινή συνάντηση την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης σε 90 από 35 που είναι σήμερα ο αριθμός των αστυνομικών που μετέχουν στα μεικτά κλιμάκια ελέγχων με υπαλλήλους του δήμου. Από την 1η έως τις 16 Μαΐου ελέγχθηκαν 243 παράνομοι πραματευτές και έχουν κατασχεθεί 21.838 προϊόντα. Επιπλέον, μεταμεσονύκτιους ελέγχους σε αποθήκες όπου φυλάσσονται τα προϊόντα - «μαϊμού» πρόκειται να ξεκινήσουν προσεχώς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., του Δήμου της Αθήνας και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Είναι ωραίο να τους κοιτάς στα μάτια

Είναι καλύτερα να μιλάς με αυτό που δημιουργείς!!
Είναι καλύτερα να νοιάζεσαι για το αποτέλεσμα!!
Είναι ωραίο να τους κοιτάς στα μάτια!!
Με την εμπειρία του Συνδικάτου μας!!!

Μάρτυρας, ο παπαγάλος μας !!!

Αφού σας άρεσε λοιπόν η αφίσα μας για την Εμποροπανήγυρη Ακράτας(αυτό δείχνουν τα πολλά θετικά σας σχόλια) δείτε και τη συνέχεια.
Έτσι θα είναι τα δεκάδες αεροπανό κάθετα δρόμων τα οποία θα διακοσμήσουν τις κολώνες τόσο στην Ακράτα όσο και στους όμορους Δήμους προσκαλώντας το ευγενή κοινό το οποίο πάντα μας ήταν σύμμαχο στις διοργανώσεις μας ανά την Επικράτεια!!!
Ερώτηση!!
Τι βρίσκεται δίπλα στο αεροπανό της φωτογραφίας;
~ Ένα κλουβί με έναν παπαγάλο μέσα!!
Γιατί;
~Για να το διαδώσει και παρακάτω(να το μαρτυρήσει)....

Σας αρέσει η αφίσα σας???

Σας αρέσει η αφίσα μας??
Ε λοιπόν αυτή είναι η αφίσα για την Εμποροπανήγυρη της Ακράτας η οπόια θα κυκλοφορήσει σε όλο το Νομό ΑΧΑΪΑΣ και θα παροτρύνει τους καταναλωτές να επισκεπτούν το παζάρι.

Μην ζητάς τη λησμονιά

Το να ζητάς τη λησμονιά για κάτι που πέρασε και άφησε τα ίχνη του πάνω σου είναι σα να ζητάς να λησμονήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
(Αφιερωμένο στη σημερινή --και όχι μόμο-- μνήμη, εξαιρετικά και από καρδιάς στους Πόντιους συνάδελφους στα παζάρια)

Πρωί-πρωί με την αυγούλα

Η τρέλα πάει στους μικροπωλητές;;
Μπα όχι!! Όρεξη για δουλειά να΄χεις που λένε οι παλιοί!!
Πρωί-πρωί με την αυγούλα ετοιμάζονται οι συνάδελφοι για το πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρκόπουλο που θα λάβει χώρα αύριο και μεθαύριο.

Αγίου Κωνσταντίνου, το πανηγύρισμα

Ετοιμάζονται οι μικροπωλητές για να εγκατασταθούν στα 2ήμερα πανηγύρια ενόψει της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου, που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο(20-21/05).
 Την τιμητική τους έχουν τα πανηγύρια στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, στην Ηλιούπολη, στο Κολωνό, στη Μεγαλόπολη, στη Γλυφάδα, στα Άνω Λιόσια και πολλά άλλα.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μεγάλο μπάτζετ

Ξεκινάει αύριο η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την Εμποροπανήγυρη που θα λάβει μέρος στην Ακράτα.
70 Αεροπανό κάθετα δρόμων, 5.000 αφίσες τύπου sandwich και 13.000 δίπτυχα διανομής door to door θα συνθέσουν το παζλ της επιτυχίας της Εμποροπανήγυρης που θα λάβει χώρα από 28 ΜΑΙΟΥ έως και 06 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τα αξιοθέατά της.
Ξεκινώντας κανείς τη ¨βόλτα¨ από την έδρα του Δήμου, τον οικισμό της Ακράτας, πρώτα θα συναντήσει τα Συλιβαινιώτικα. Το όμορφο χωριό επεκτείνεται εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου που συνδέει την παραλία με την Ακράτα και σίγουρα έχει πολλά να δώσει στον επισκέπτη. Τα καλοχτισμένα νοικοκυρεμένα σπίτια, οι αυλές με τα λουλούδια και τους μικρούς κήπους καλωσορίζουν τον επισκέπτη που περπατά στα δρομάκια του οικισμού. Όλο και κάποιος γέροντας ή γερόντισσα έχει να αφηγηθεί μια ιστορία από την παλιά Συλίβαινα, το χωριό που εξαφανίστηκε στις αρχές του αιώνα από την κατολίσθηση του βουνού ή για την ξακουστή Βαρβαρίτικη τέχνη των μαστόρων της πέτρας. Από τη Βίγλα ο επισκέπτης θαυμάζει την Ανατολή του ήλιου, όλη την παραλιακή ζώνη (παραλία Συλιβαινιωτίκων), το δέλτα του ποταμού Κράθη, την εμπορική κίνηση και την εθνική οδό Πατρών –Κορίνθου.
 
Κατεβαίνοντας στο Κράθιο με την αγορά να σφύζει από ζωή και κίνηση όλους τους μήνες του χρόνου και τους καλοκαιρινούς να κορυφώνεται, αντικρίζει όμορφα διώροφα κτίρια, αλλά και πολυτελείς πολυκατοικίες που στεγάζουν τους παραθεριστές. Μια σύγχρονη πολιτεία καλοδέχεται τον επισκέπτη παρέχοντάς του σχεδόν τα πάντα από διαμονή, καλό φαγητό, διασκέδαση, αγορές έως και ραχάτι στη βοτσαλωτή παραλία της.
 
Στην ήσυχη Ποροβίτσα, κανείς, αφήνεται στην ομορφιά του κάμπου με τα λιόδεντρα, τις μουσμουλιές και τις λεμονιές, στις οσμές των λουλουδιών και στη δροσερή αύρα που κατεβαίνει από το φαράγγι του ποταμού. Οι μόνιμοι κάτοικοι πάντα με ένα χαμόγελο είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη. Ανάμεσα στα φιδωτά δρομάκια ξεπροβάλλουν καλοχτισμένα οικήματα, ήπιες παραθεριστικές κατοικίες στη σκιά των πανύψηλων δέντρων που φύονται δίπλα στον ποταμό Κράθη.
 
Μέσα από μια πευκόφυτη διαδρομή ο επισκέπτης οδηγείται στον άλλοτε Δήμο Κραθίδος. Στον ονειρικό όρμο της Παραλίας Πλατάνου η νοικοκυροσύνη και η τάξη των κατοίκων είναι εμφανής σε κάθε βήμα. Οι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του δραστήριου συλλόγου η ¨Κραθίς¨ θα σαγηνέψουν τον επισκέπτη που σίγουρα θα τις τιμήσει με την παρουσία του. Εξάλλου το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο άλλοτε δημοτικό σχολείο του χωριού, θα ξυπνήσει μνήμες και εικόνες από άλλες εποχές σημαδεμένες από την παράδοση.
 
Ανηφορίζοντας προς τον Άνω Πλάτανο ο επισκέπτης αφήνει πίσω του τις μυρωδιές της θάλασσας και αφήνεται στο χάδι του παραδοσιακά χτισμένου χωριού. Αντικρίζει το μεγαλείο του Κορινθιακού κόλπου από την τεράστια πλατεία, μια ανοιχτή αγκαλιά στον εξώστη του χωριού. Σε ένα πανέμορφο αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό με στενά δρομάκια, πλακόστρωτα σοκάκια που ευωδιάζει ο βασιλικός στις γλάστρες των γυναικών του χωριού, ανακαλύπτει κανείς μιαν άλλη εποχή. Ο ΄Αι-Ανδρέας λιτός και απέριττος χωμένος στην αγκάλη των παραδοσιακών παμπάλαιων σπιτιών που τον περιτριγυρίζουν, οι βρύσες και το κοινοτικό πλυσταριό που άλλοτε συγκέντρωναν τα καρδιοχτύπια των νέων κοριτσιών αλλά και η Ανάληψη με το ξυλόγλυπτο καρυδένιο τέμπλο της είναι στάσεις απαραίτητες. Το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου ¨Πήγασος¨ που έκλεισε έναν αιώνα πολιτιστικής δράσης δεσπόζει σαν άρχοντας στην κεφαλή της πλατείας. Παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία είναι εκεί περιμένοντας να εξυπηρετήσουν πρόθυμα τον επισκέπτη.
 
Στο κεφαλοχώρι του Δήμου, τον Καλαμιά, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα χωριό χτισμένο στην πλαγιά του βουνού. Οι κάτοικοι που στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με τις σύγχρονες καλλιέργειες (ελιά, αμπέλια, καλοκαιρινά φρούτα κ.ά) και έχουν μετατρέψει με τον ιδρώτα τους τον αφορεσμένο κάμπο σε «ευλογημένη γη», θα βρουν χρόνο να ξεναγήσουν τον επισκέπτη στις ομορφιές του χωριού τους: Την Υπαπαντή που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και σημαδεύει τις χαρές και τις λύπες των κατοίκων, την ¨Αναγέννηση¨ το πολιτιστικό κτίριο του δραστήριου συλλόγου και το πετρόχτιστο δημοτικό σχολείο που στην αυλή του φιλοξενεί πανηγύρια και εκδηλώσεις. Λίγο έξω από τον Καλαμιά, το έρημο χωριό (Σκεπαστό) με τα θεμέλια του αρχαίου ναού που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν, θα ανταμείψουν τον αρχαιολάτρη επισκέπτη.
 
Κατηφορίζοντας το δρόμο προς την Ακράτα ο επισκέπτης θα συναντήσει το Βούτσιμο, ένα ήσυχο χωριουδάκι μέσα στα λιόδεντρα. Ένας καφές στην πλατεία και στο μοναδικό καφενείο του χωριού θα δροσίσει τον επισκέπτη που αν είναι τυχερός μπορεί να ακούσει από τους γεροντότερους ένα δυο στίχους από τα Αγιοβασιλιάτικα κάλαντα που έψελνε κάποτε όλο το χωριό. Οι τραγουδιστάδες έψελναν και οι σακατζήδες μάζευαν αυτά που έδιναν οι νοικοκυραίοι: «…ο Κύριος μας έδωσε τρεις χάρες με σοφία τον πλούτο με την αρετή και τη φιλοξενία».
 
Το επιβλητικό φαράγγι του Περιστεριώνα συναντά κανείς καθώς διασχίζει τον Κράθη. Το άγριο τοπίο, οι απότομοι αντικριστοί σε απόσταση αναπνοής βράχοι ημερεύουν από την ζωογόνο κάθοδο του νερού και τις χαμηλές πτήσεις των σπάνιων πουλιών. Στάση που γαληνεύει την ψυχή του επισκέπτη. Έργο τέχνης που δημιούργησε με περισσή φροντίδα η Φύση με τη σμίλη του χρόνου.
 
Παίρνοντας δεξιά τον επαρχιακό δρόμο Ακράτας –Ζαρούχλας, ο επισκέπτης θα συναντήσει τον Πύργο. Στον οικισμό αυτόν ο Άι- Γιώργης έχει τον πρώτο λόγο και προς τιμήν του και το πανηγύρι το Πάσχα. Τα λιγοστά σπίτια καλοβαλμένα στη ράχη του κατάφυτου βουνού περιμένουν τους παραθεριστές να ξεκουραστούν σε μια γαλήνια φύση.
 
Το οδοιπορικό θα ήταν ελλιπές εάν ο επισκέπτης δεν ερχόταν σε επαφή με την μοναδική ομορφιά της Αμπέλου ή Μπαλκουβίνας. Αριστερά από την Ακράτα επεκτείνεται το ηλιόλουστο χειμώνα καλοκαίρι χωριό με τις αγροτικές καλλιέργειες, τους αμπελώνες, τα λιοστάσια. Οι άνετοι δρόμοι και η άψογη ρυμοτομία του οικισμού που οδηγούν στα νεόδμητα σπίτια αλλά και στην εκκλησία του χωριού τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη, έχουν πολλά να δώσουν στον επισκέπτη. Λίγο πιο πάνω βίλες και σπιτικά σκαρφαλωμένα στα Κορακιάνικα αγναντεύουν το οροπέδιο της Ακράτας στα αριστερά και το Δήμο Αιγείρας με το αρχαίο θέατρο στα δεξιά. Από εκεί πάνω η θέα αλλά και οι χαμηλές πτήσεις των γερακιών κόβουν την ανάσα.
 
Μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή, τελευταία στάση του επισκέπτη, σίγουρα θα είναι ο οικισμός Γκουμέικα με τα πλούσια αρχαιολογικά του ευρήματα (περιοχή Γρασιδοτόπι). Στη ράχη του λόφου που δεσπόζει πάνω απ’ την παραλιακή ζώνη, σπίτια ηλιόλουστα χαρίζουν τη μοναδική θέα του τουριστικού θέρετρου που ξετυλίγεται από εκεί.

Καβάλα παν στην εκκλησιά...

Γραμμογραφήθηκαν χτες και τα 2 πανηγύρια στα Μεσόγεια δηλαδή αυτό του Αγίου Κων/νου στο Μαρκόπουλο(20-21 ΜΑΙΟΥ) και αυτό της Αγίας Τριάδας στη Κερατέα(23-24 ΜΑΙΟΥ).
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής τους, στα κεντρικά γραφεία Ν.Πλαστήρα 44-Άγιοι Ανάργυροι σήμερα από 10:00 π.μ. έως και 20:30 μ.μ.
Και τα δυο πανηγύρια θα υποστηρίζονται από εταιρεία φύλαξης η οποία επιβαρύνει αποκλειστικά τα Σωματεία μας.
(στη φωτό η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Κερατέα)

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ξαναχτύπησε ο Καραμπάτος στη Μεσσηνία


Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με τους παράνομους μικροπωλητές που δρούν στην Λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας.
ο Κος Καραμπάτος λεει ότι παρά την αναφορά τους τα ΜΜΕ στο θέμα ουδείς απο τους αρμόδιους φορείς έκανε κάτι και με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέτει ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά Καραμπάτου αναφέρει:

Κύριε Εισαγγελέα,
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Στη λαϊκή αγορά της Αγ. Τριάδος της πόλης μας ασκούν νόμιμα πλανόδιο εμπόριο περί τους 25 εμπόρους. Πρόσφατα, όμως, λόγω -κατά τη γνώμη μας- μιας γενικευμένης ασυδοσίας την οποία εκτρέφει η αδράνεια των αρμόδιων αρχών, οι πλανόδιοι έμποροι που συγκεντρώνονται στην περιοχή είναι περίπου 200-250 (σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, 14-5-10) και ασφαλώς στο συντριπτικό τους ποσοστό, ασκούν εμπορία χωρίς άδεια και επομένως αθέμιτο ανταγωνισμό στους αδειούχους μικροπωλητές εμπόρους και κατ’ επέκταση στο νόμιμο εμπόριο.

Μάλιστα, τελευταία, στους μικροπωλητές αυτούς, νόμιμους και παράνομους, έχουν προστεθεί και Κινέζοι έμποροι ειδών ένδυσης, δώρων κ.λπ., οι οποίοι ούτως ή άλλως, έχουν πλέον «καταλάβει» το λιανεμπόριο της Μεσσηνιακής πόλης μας, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες: αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του νόμιμου εμπορίου, λόγω της εκ μέρους τους παραβίασης όλων σχεδόν των κλάδων του Δικαίου μας (π.χ. εργατικής, ασφαλιστικής, φορολογικής, τελωνειακής νομοθεσίας, καθώς και τα περί παραμονής και εργασίας αλλοδαπών νομοθεσίας), παραβίασης, η οποία τους αποφέρει μειωμένα λειτουργικά κόστη και υπερκέρδη που φοροδιαφεύγουν.

Πιο πολλά από το φίλο:http://filiatranews.blogspot.com/2010/05/blog-post_4444.html

Θα συνεχιστεί η πώληση φρούτων μέχρι νεωτέρας

Οι προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις των πωλητών λαϊκών αγορών, αναστέλλονται σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας τους.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η αναβολή αποφασίστηκε «λόγω έκτακτης συγκυρίας», ενώ επισημαίνεται ότι «ο κλάδος παραμένει σε θέσεις μάχης, για να μην επιτραπεί στο σχέδιο 'Καλλικράτης' να γίνει ο Δούρειος Ίππος, μέσα από τον οποίο θα περάσουν σχέδια για διάλυση των λαϊκών αγορών».
Οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Λαϊκοθρησκευτικά και επιστημονικές έρευνες πάνε για κατάργηση


Το Δισπηλιό είναι ένα τυπικό χωριό, που ακουμπάει πάνω στη λίμνη Ορεστίδα, πάνω-κάτω 8 χιλιόμετρα στα νότια της Καστοριάς και την Πέμπτη που μας πέρασε γιόρτασε την ημέρα της Αναλήψεως. Το κέντρο αυτής της γιορτής δεν ήτανε, βέβαια, η εκκλησία, αλλά το πανηγύρι. Το παζάρι, για να ακριβολογήσω, επειδή έχοντας την επιστημονική ευθύνη των ανασκαφών, που πραγματοποιούνται, από το 1992, στην όχθη της Ορεστίδας, με σκοπό την αποκάλυψη και τη μελέτη ενός Προϊστορικού, Λιμναίου οικισμού, έτυχε να βρεθώ πολλές φορές στο πανηγύρι της Αναλήψεως.

Τέτοιες μέρες άρχιζαν οι προετοιμασίες της ανασκαφικής περιόδου και η επίσκεψη στους πανηγυριώτικους πάγκους ήταν ένα καλό διάλειμμα. Φέτος όμως οι ανασκαφές δεν θα γίνουν, γιατί η χρηματοδότηση σταμάτησε. Επρεπε, όμως, να βρεθώ και πάλι αυτές τις μέρες στο Δισπηλιό για άλλες φροντίδες και άλλα καθήκοντα. Ετσι μου δόθηκε κι αυτή τη φορά η ευκαιρία να συζητήσω για το πανηγύρι. «Νέκρα, φέτος» μου λένε. «Ο κόσμος δεν έχει παράδες. Πού άλλες χρονιές»! Δηλαδή; σκέφτηκα, Ητανε αλλιώς τις άλλες χρονιές τα πανηγύρια, όπως και οι ανασκαφές; Ο χώρος της Εκκλησίας γέμιζε πολύχρωμους πάγκους. Τα παιδιά και οι μεγάλοι πηγαινοέρχονταν. Οι βραχνές μελωδίες των κλαρίνων δεν σταμα­τούσαν και σκέπαζαν τις ψαλμου­διές των παπάδων. Κάποιοι μισο­μεθυσμένοι χόρευαν και οι μικροέ­μποροι μετρούσαν τον τζίρο τους.

Μια περίεργη χαρά κυκλοφορούσε μαζί με τα γελαστά πρόσωπα των πανηγυριωτών, και η ξενοιασιά απλωνόταν στα τραπέζια των αυτοσχέδιων ψητοπωλείων. Και οι ανασκαφές ήτανε αλλιώς τα άλλα χρόνια. Οι φοιτητές μπαινόβγαι­ναν ευτυχισμένοι στα ανασκαφικά σκάμματα, κρατώντας στα λασπω­μένα τους χέρια τα επιστημονικά τους όνειρα. Τα κιβώτια γέμιζαν ευρήματα. Οι αρχαιολόγοι συλλογισμένοι έψαχναν τις νέες ερμηνείες. Ενας άλλος, πανάρχαιος Πολιτισμός ερχόταν να προστεθεί στην κληρονομιά της Πατρίδας. Και τώρα άδειαζαν όλα! Ακόμα και η Ιστορία «επτώχευσε»!
Μπορεί να ήτανε ελάχιστο, μίζερο σχεδόν, αυτό το πολιτισμικό δίδυμο: από τη μια μεριά ένα λαϊκοθρησκευτικό πανηγύρι και από την άλλη μια επιστημονική έρευνα. Στήριζαν όμως μια «Παράδοση» και έτρεφαν ένα όραμα. Τώρα; Πάνε για κατάργηση και τα δυο, όπως ο 13ος και ο 14ος μισθός!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Θα πνιγεί και φέτος η Λάρνακα ελέω κατακλυσμού

Όλα είναι έτοιμα στη Λάρνακα για το φετινό Πανηγύρι του Κατακλυσμού, που θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στις 21 με 26 Μαΐου. Εκατοντάδες κόσμου εργάζονται πυρετωδώς για να σφραγίσουν και φέτος την επιτυχία της μεγάλης Λαϊκής Γιορτής. Οι λειτουργοί των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας ετοίμασαν ένα ποικίλο εξαήμερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες, μικρούς και μεγάλους, απ’ όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό. Πεντέμισι χιλιάδες άτομα θα συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα του Κατακλυσμού και θα εμφανιστούν στις εξέδρες του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων για την ψυχαγωγία των χιλιάδων επισκεπτών. Παιγνίδια, καζαντί, παραδοσιακά εδέσματα όπως λοκμάδες και σιάμισιη, αλλά και πλανοδιοπώλες με λογής-λογής φαγώσιμα και εμπορεύματα εγκαθίστανται στην προκρατημένη θέση τους στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς πυρετωδώς ετοιμάζονται για την εμφάνισή τους οι λαϊκοί ποιητές που θα διαγωνιστούν στα φημισμένα τσιαττίσματα, ποιήματα και τραγούδια.

Προσπάθεια για εξωραϊσμό

Φέτος γίνεται προσπάθεια για εξωραϊσμό της μεγάλης γιορτής του Κατακλυσμού, που θα πραγματοποιηθεί επίσημα στις 21 μέχρι τις 26 Μαΐου, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα, ανέφερε στη «Σ» ο Πολιτιστικός Υπεύθυνος του Δήμου Λάρνακας, Άκης Ιωάννου, ο οποίος υπογράμμισε ότι χρόνο με το χρόνο το Λαϊκό Πανηγύρι γίνεται πιο ευρωπαϊκό. «Δοκιμαστικά για φέτος θα καλύψουμε μιαν απόσταση γύρω στα 150 μέτρα με τις ομοιόμορφες τέντες που τοποθετήθηκαν στο μήκος της παραλίας, ώστε να αποφύγουμε την πολυμορφία των σκηνών και των παραπηγμάτων, που στήνουν κάθε χρόνο οι πλανοδιοπώλες. Το κόστος θα το επωμιστεί ο Δήμος Λάρνακας, ώστε να υπάρχει μια ευκαιρία να σουλουπωθεί κάπως ο Κατακλυσμός. Τα τελευταία χρόνια είχαν παρατηρηθεί κάποια ακαλαίσθητα φαινόμενα, κατά τα οποία όποιος προλάβαινε κρεμούσε ό,τι ήθελε, όπου ήθελε. Έτσι θα προσπαθήσουμε φέτος να δώσουμε μια πιο ευρωπαϊκή όψη και να αποφύγουμε την πολυχρωμία».
Πιο πολλά στην http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/266849

Template Design by Psykos Dimitris